Potvrđena optužnica protiv bivšeg predsednika opštine Klokot

Dejanović je optužen da je uticao na glasanje "Srpske liste" i njoj naklonjenih kandidata iz opštine Klokot, na izborima 14. februara 2021. godine, prenose mediji u Prištini.

Apelacija je odbila kao neosnovanu žalbu branioca optuženog Dejanovića, advokata Elmija Ćerimija.

Prvostepeni sud je, kako se navodi u odluci, osnovano dao dovoljne razloge da optužnica Specijalnog tužilaštva ima dovoljno dokaza da potkrepi osnovanu sumnju da je Dejanović izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret.

Optuženi Dejanović se na prvom ročištu održanom 16. septembra ove godine izjasnio da nije kriv.

Specijalno tužilaštvo podiglo je 2. jula 2021. godine optužnicu protiv njega, tereteći ga da je počinio krivično delo "povreda slobodnog opredeljenja birača".

Navodi se da je u svojstvu predsednika opštine Klokot, 12. februara 2021. godine, namerno i sa namerom da povredi slobodu izbora birača na opštim izborima održanim 14. februara 2021. godine, prema optužnici, ozbiljno ugrozio zaposlene u opštini Klokot.

Takođe, prema optužnici, optuženi Dejanović je zloupotrebio ekonomsku zavisnost građanina Zorana Rodića, uticao na njega da glasa za politički subjekt "Srpska lista".

Dalje se navodi da je okrivljeni na dan incidenta organizovao nekoliko sastanaka sa opštinskim zvaničnicima, gde je na svakom sastanku učestvovalo po 15-20 ljudi, gde im je naređivao da glasaju za "Srpsku listu".

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike