Ponovo odloženo suđenje optuženima za nerede u Beton hali

Do odlaganja je došlo zbog izostanka optuženog U. S. koji je izostanak opravdao lekarskom dokumetnacijom koju je sudu dostavio njegov advokat.

Početak ovog suđenja bio je odložen i krajem jula, i ponovo u oktobru.

Svi optuženi se terete za krivično delo nasilničko ponašanje i brane se sa slobode.

Optužnim predlogom Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu traži da se svi optuženi proglase krivima.

Optužnim predlogom Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu traži da se svi optuženi proglase krivima, a za V. J. predlaže kaznu od godinu i po dana zatvora, a U.S, N. N, J. V, M.P, J.P, S.P, F.M, N.R, I.Š na godinu dana zatvora. 

Oni su optuženi jer su u grupi i zajedno sa više NN lica, 22. maja, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, ušli u baštu restorana u kome se nalazilo oko 400 gostiju, od čega oko 250 u bašti, gde su drskim i bezobzirnim ponašanjem "izazvali strah i ozbiljne posledice po spokojstvo velikog broja prisutnih gostiju i zaposlenih radnika restorana", navodi tužilaštvo.

Tu su, kako dodaje tužilaštvo, uz buku i viku uzimali čaše i flaše sa stolova i razbijali iho pod, prevrtali i lomili inventar, stolove i stolice, što su činili i u pravcu gostiju i zaposlenih, usled čega je nastao metež među gostima koji su u strahu i u trku napuštali baštu restorana uz vrisku i plač i tražeći zaklon bežali u zatvoreni deo i kuhinju restorana, plašeći se za svoju bezbednost.

Neki od njih su bili povređeni, sa posekotinama.

Neposredno nakon ovog događaja, policija je u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsila 109 punoletnih osoba koja su pravila nerede na Savskom šetalištu.

Pomenutih 10 je optuženo za krivično delo, a protiv 99 drugih pokrenuti su prekršajni postupci zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар