Osumnjičeni da je automobilom udario dečake na Karaburmi braniće se sa slobode

Sudija za prethodni postupak mu je odredio zabranu napuštanja boravišta i oduzimanje vozačke dozvole, rekla je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.

Na ovo rešenje i odbrana i tužilaštvo imaju pravo da se žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda.

U tužilaštvu kažu da će se sigurno žaliti.

Ranije danas, Tužilaštvo je tražilo da se L. G. odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo, kao i da će uticati na svedoke, jer se branio ćutanjem.

U zahtevu za određivanje pritvora tužilaštvo je podsetilo i da je L. G. napustio lice mesta, da se nije sam prijavio nakon nezgode već ga je prolašla policija, kao i da nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, odnosno adresa prebivališta je pasivizirana.

Takođe, Tužilaštvo je ukazalo da je više puta osuđivan i to dva puta zbog izvršenja saobraćajna krivična dela.

Osumnjičenom L. G. se na teret stavljaju krivična dela – teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Krivičnom prijavom L. G. je stavljeno na teret da je 18. jula oko 20.15 casova upravljajući putničkim vozilom u Ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nezgodu tako što je vozilom udario i oborio tri pešaka koji su kolovoz ulice prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio lice mesta, ostavljajući bez pomoći lica čije je povrede prouzrokovao.

U nezgodi su deca S. B. (2011.) i L. B. (2016.) koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila su teške telesne povrede, dok je otac M. B. zadobio za sada lake telesne povrede.

U nastavku postupka Tužilaštvo će ispitati i oštećene i svedoke, odrediti medicinsko veštačenje kako bi se utvrdio stepen povreda koje su zadobili oštećeni, kao i saobraćajno tehničko veštačenje radi utvrdivanja svih okolnosti pod kojima se dogodila saobraćajna nezgoda.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар