Osuđeni zbog proizvodnje kanabisa

Sud je Dalibora Ognjanovića i Aleksandra Jovića osudio na kaznu od po pet godina i dva meseca zatvora, dok su na po pet godina zatvora osuđeni Aleksandar Drefljak, Marko Mandica, Marko Miković, Dušan Jovčić i Janko Janičić.

Ovo je prvostepena presuda na koju optuženi, njihovi branioci kao i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu.

U saopštenju tužilaštva za organizovani kriminal koje je zastupalo optužbe protiv njih precizira se da je presuda doneta 28. febraura, a da su optuženi osuđeni zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal okrivljenima se stavlja na teret da su tokom 2014. i početkom 2015. godine u improvizovanim laboratorijama u Novom Sadu i Vinči, neovlašćeno proizvodili opojnu drogu kanabis sa ciljem da je prodaju.

Takođe su kako se navodi, stvorili uslove za otpočinjanje procesa proizvodnjena teritoriji Opštine Jagodina.

Pored toga okrivljeni Dalibor Ognjanović i Aleksandar Jović su neovlašćeno, i u manjoj količini, držali opojnu drogu kanabis, dodaje tužilaštvo.

Osuđenima je oduzeta kompletna elektoro i mašinska oprema koja je služila za funkcionisanje improvizovanih laboratorija.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike