Optužnica protiv grupe Srba iz Sevca kod Štrpca

Iz opštine u Štrpcu su saopštili da su preduzeli sve pravne korake, od same zabrane gradnje do krivične prijave protiv B. M. zbog uklanjanja inspekcijskih traka i nastavka radova.

Ipak, protiv samog prekršioca zakona B. M.  nadležne institucije nisu preduzele nikakve korake, već čine protiv nedužnih meštana Sevca.   

Dodatno, Opština Štrpce je dobila dopis od strane Ministarstva prostornog planiranja i  infrastrukture u Prištini, a povodom žalbe B. M., gde se traži da se čitav slučaj ponovo razmatra, a gde je u međuvremenu i sudskom odlukom, i pored spora oko vlasništva nad zemljištem, odlučuje u korist B. M.  

"Sve ovo ukazuje na očiglednu nameru da se i protiv odluka izvršne lokalne vlasti, protiv peticije građana  koja  je jednoglasno  podržana od strane Skupštine opštine Štrpce, deluje u korist onih koji sumnjivim metodama žele da ostvare svoje ciljeve. Opština Štrpce će se do  kraja svim pravnim i demokratskim sredstvima boriti protiv ovakvih i sličnih slučajeva.  Opština Štrpce će u punom kapacitetu stati uz svoje građane koji su neopravdano pozvani na  odgovornost. Zajedno, bez obzira na sve, oduprećemo se svim pritiscima. Nepravda i pritisci kada je opština Štrpce u pitanju postali su svakodnevnica. Jasno nam je i zašto je to tako", navodi se u reakciji lokalne samouprave Štrpce. 

Najavljuju da će obavestiti predstavnike međunarodnih misija i organizacija na KiM o ovom problemu uz veru da će neko napokon da reaguje i stane na put institucionalnom nasilju nad građanima Štrpca.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike