Numeru produžen pritvor za još 30 dana

Sud mu je na predlog tužilaštva produžio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, rekla je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.

Uhapšen je početkom januara ove godine.

Optužnim predlogom koji je podnet sudu, tužilaštvo je zatražilo da sud Radivojevića osudi na kaznu od godinu i po dana zatvora zbog krivičnog dela nasilje u porodici, kao i da mu izrekne meru bezbednosti zabrane prilaženja i komunikacije sa oštećenom u trajanju od tri godine.

Tužilaštvo je, takođe, ukazalo da je istražujući taj slučaj došlo do saznanja da je izvršio krivična dela u odnosu na još dve ženske osobe na osnovu čega je formiran poseban predmet protiv njega.

Radivojević se optužnim predlogom tereti da je krivično delo izvršio tokom 2020. i 2021. godine zaključno sa 22. oktobrom 2021. godine, tako što je u kontinuitetu vršio fizičko i psihičko nasilje nad bivšom vanbračnom partnerkom L. C. (u kom periodu su živeli u zajedničkom domaćinstvu).

Devojka nasilje nije prijavljivala iz straha i jer je, navodi tužilaštvo, okrivljeni stalno emotivno manipulisao njom dok su živeli zajedno.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike