Novi Kneževac, četiri dana posle ubistva maloletnika

Telo mladića pronađeno je 18. septembra u parku u Novom Kneževcu koji se nalazi neposredno između centra ove severnobanatske varošice i reke Tise, preko puta škole. Pronašla ga je meštanka koja je izašla u jutarnju šetnju.

"Ujutru u 7 sati sam izašla sa kucom da se prošetam i videla sam da neko leži zgrčeno. Leđa su se videla i bila su modra. Mislila sam da neko pijan leži. Kada sam se približila, onda sam videla da je mrtav dečko", priča meštanka.

Omdah je zvala policiju, koja je, kaže, stigla za nepunih pet minuta. 

Retki meštani pričaju o počiniocima ubistva.

"Za grupu mogu da kažem da je izuzetno problematična, jer su već nekoliko momaka oni pretukli. Što se tiče dečka, poznajem njegovu majku, radim sa njom. Dete sam isto poznavao, bukvalno od malih nogu. Dobar je bio dečkić, ali kao i svi ostali, ponekada je možda znao da bude i nestašan", kaže Goran Bibin iz Novog Kneževca.

Posetili smo i porodicu nastradalog mladića i razgovarali sa njegovim dedom.

"Pre nego što se to desilo, prethodno veče, isto su ga tukli i maltretirali i pre mesec dana. Onda su ga pretukli totalno da je stigao u bolnicu, onda su ga i šili u bolnici", priča deda nastradalog mladića Nemet Nandor.

Kaže da su policiju obavestili kada su njegovom unuku razbili glavu, odnosno kada su mu, kako kaže, uvo rascepili.

"Došla je policija i napisala zapisnik da moj unuk nije kriv uopšte, nego su oni krivi, i ništa drugo", kaže deda.

Tuča prijavljena sredinom avgusta

U policiji je RTS-u rečeno da je sredinom avgusta prijavljena tuča između pokojnog sedamnaestogodišnjaka i uhapšenog M. D .

Njemu su tada konstatovane lake povrede i policija je po nalogu Tužilaštva podnela prekršajnu prijavu protiv M. D. 

RTS je pokušao, posle podne, da dobije informaciju iz Centra za socijalni rad, ali oni su rekli da će se oglasiti tek kada se završi konačna istraga.

Policija u Kikindi uhapsila je četiri osobe, među kojima su i dva maloletnika, zbog sumnje da su pretukli sedamnaestogodišnjaka koji je od povreda preminuo. 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike