Navijaču Rada ukinuta presuda za ubistvo iz 1994. godine

Ovu odluku donelo je trećestepeno veće Apelacionog suda i naložilo drugostepenom veću istog suda da mu ponovi suđenje, objavljeno je danas na sajtu suda.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu u aprilu 2016. godine Supurović kao i S.P. su bili oslobođeni optužbi za ubistvo.

Drugostepenom odlukom Apelacionog suda Supuroviću je oslobađajuća preinačena u osuđujuću presudu, a S. P. je pravosnažno oslobođen od optužbi.

Po zaključku trećestepenog veća Apelacionog suda, osnovano se izjavljenim žalbama Supurovićevih branilaca ukazuje da je drugostepena presuda doneta uz bitne povrede odredbi krivičnog postupka, jer ne sadrži razloge o odlučnim činjenicama.

Zbog toga se za sada ne mogu prihvatiti ni činjenični ni pravni zaključci na kojima se presuda zasniva, navodi se u obrazloženju odluke Apelacionog suda.

Sporni događaj odigrao se pre 23 i po godine, kada je 22. septembra 1994. godine u kafiću Tržnog centra na Vidikovcu ubijen Pavlović, a ranjeni Aleksandar Mandić i Mihajlo Nenadić .

Supuroviču se sudi zbog sumnje da je nakon ulaska u kafić prišao stolu za kojim je sedeo Pavlović i sa udaljenosti većoj od jednog metra iz pištolja na njega ispalio više hitaca.

Od nanetih povreda Pavlović je preminuo, a Mandić i Nenadić su zadobili lake telesne povrede.

Za krivično delo ubistvo najviša zaprećena kazna je 15 godina zatvora.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike