Mumin izlazi iz pritvora uz hipoteku, Rutović u bekstvu

Odlukom suda odbijena je žalba Višeg javnog tužilaštva i potvrđeno prvostepeno rešenje o određivanju jemstva, precizirala je za Tanjug portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić.

Viši sud u Beogradu je u januaru odbio predlog Rutovićevih branilaca za jemstvo kako bi se povukla međunarodna poternica koja je za njim raspisana jer je u bekstvu i kako bi se ukinulo rešenje o određivanju pritvora.

Rutović je u bekstvu od spornog događaja u hotelu "Park".

Mumin treba da upiše hipoteku na kuću od 55.000 evra u Beogradu, nakon čega će biti pušten da se brani sa slobode. 

On se u pritvoru nalazi od oktobra 2017. godine kada se predao tužilaštvu nakon višemesečnog skrivanja, dok je Rutović i dalje u bekstvu.

Ranković, koji u ovom postupku ima status oštećenog, ispitan je prošle godine na suđenju, ali je naveo da se ne seća ničega od ulaska u restoran.

Nije se pridružio krivičnom gonjenju optuženih, niti je istakao zahtev za odštetu.

Rutoviću se zbog bekstva sudi u odsustvu.

Pištolj opalio usled "guranja i otimanja"

Mumin je delimično priznao krivicu, odnosno da je naneo teško povredio Rankovića, ali je negirao da je tom prilikom pucao, tvrdeći da je do opaljenja njegovog pištolja došlo usled "guranja i otimanja".

Kategorično je tvrdio da na Rankovića nije pucao ni Rutović.

Prema navodima optužnice, Rutović i Mumin su došli u hotel Park 22. marta 2017. oko 20.30 i nakon verbalnog sukoba između Rutovića i Rankovića koji je sedeo sa društvom za stolom, naneli su mu teške telesne povrede.

Mumin je optužen da je pištoljem više puta udario Rankovića u glavu i tako ga onesposobio, a Rutović da je potom Rankoviću u noge ispalio više projektila, od čega se ovaj našao na podu.

Potom su ga, prema optužnici, zajedno sa još jedim NN licem udarali flašama i čašama u glavu, a potom pobegli sa lica mesta.

Optužnicom im se stavljaju na teret stavljaju krivična dela nanošenje teških telesnih povreda, nasilničko ponašanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Prilikom incidenta u hotelu "Park", Ranković je upucan u obe noge.

Ranković je vlasnik televizije Hepi i kompanije "Imvej" u okviru koje posluju brojna preduzeća.

Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma Vidimo se u čitulji, koji se bavi fenomenom "žestokih momaka" iz kriminalne sredine u Srbiji početkom devedesetih.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike