Kurtišiju potvrđeno 35 godina zatvora za ubistvo 15-mesečnog sina

Odlukom Apelacionog suda potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu, kojom je u februaru Kurti Kurtiši (30) osuđen za krivično delo teško ubistvo deteta, objavio je Apelacioni sud.

Kurtiši je osuđen jer je 17. juna 2015. godine, dok je njegova supruga bila odsutna, više puta udarao rukama, nogama i čvrstim predmetom uplakano dete u predelu glave i tela i bacao ga na pod.

Nakon što ga je pretukao vratio je sina u krevet, pokrio ga i ostavio da leži, gde ga je bledog sa modrim usnama i u opštem lošem stanju zatekla majka, koja ga je zajedno sa okrivljenim odvela u bolnicu, gde je dete preminulo od zadobijenih povreda.

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno kao olakšavajuće okolnosti za Kurtišija ocenio činjenicu da nije osuđivan, dok je od otežavajućih okolnosti imao u vidu okolnosti pod kojima je krivično delo izvršeno, odnosno da je u pitanju njegovo dete koje nije imalo mogućnost da se odbrani.

Sud je imao u vidu i njegovu naročitu upornost, bezobzirnost i surovost.

Kurtiši se kajao i pradvao da je istovremeno uzeo lekove za depresiju i puno popio, te da mu je "pao mrak" na oči kada je nasrnuo na dete.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар