Kruševljani pravosnažno oslobođeni za pomaganje u ubistvu Gorgije Darmanovića

Ovom odlukom je, prema saznanju Tanjuga, Sretenu Matejiću i Saši Đurđanoviću potvrđena oslobađajuća presuda Višeg suda u Beogradu od 12. novembra 2020. godine.

Sud je zaključio da tužilaštvo nije dokazalo da su oni pomogli Dejanu Stankoviću Ždrokincu, koji je u međuvremenu ubijen, i još jednom NN licu da ubiju Darmanovića, za kojeg mediji pišu da je bio agent Južnoafričke tajne službe ŠA, a da se u Srbiju vratio 2014. godine.

U obrazloženju presude Apelacionog suda se navodi da je za osuđujuću presudu potrebno da se sa potpunom izvesnošću dokaže da su okrivljeni izvršili krivično delo koje im se stavlja na teret, ali da u ovom slučaju nema takvih dokaza.

"Budući da se žalbom tužioca ne ističu činjenice i okolnost koje bi, eventualno, mogle da dovedu do drugačije odluke suda, žalba je ocenjena kao neosnovana", navodi se u odluci suda.

Stanković, koga je policija sumnjičila da je ubio Dramanovića sa NN licem, likvidiran je u junu u Kruševcu nedelju dana pre nego što su Matejić i Đurđanović uhapšeni.

Za njegovo ubistvo u toku je suđenje grupi Zorana Jotića Jotke koji je, kako tvrdi tužilaštvo, organizovao njegovo ubistvo kako bi se osvetio za likvidaciju svoj najboljeg prijatelja i saradnika Gorana Petrovica Pete.

Stankovićev sin Vojin je ubijen i to dan nakon ubistva Darmanovića. Upucan je ispred jednog lokala u centru Kruševca, a za njegovo ubistvo, prema pisanju medija, optužen je član grupe Zorana Jotića Jotke.

Crnogorski državljanin Gorgija Darmanović ubijen je 6. maja 2018. na Novom Beogradu. Na njega je pucano oko podneva nakon čega je prevezen u bolnicu u Zemunu gde je preminuo.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар