Krivična prijava protiv Jovana Teodosića za pokušaj silovanja

Krivičnu prijavu protiv njega podnela je bivša radnica tog hotela I. R. (43), koja tvrdi da ju je Jovan Teodosić napastvovao 4. decembra 2019. godine u njenoj spavaćoj sobi, tokom probnog rada, pred otvaranje hotela.

U tužilaštvu za Tanjug kažu da će oštećenoj biti dodeljen status posebno osetljivog svedoka, kao i da će tužilaštvo naložiti sve radnje predviđene zakonom, radi prikupljanja informacija i obaveštenja radi utvrđivanja ima li elemenata krivičnog dela.

Oštećena I. R. danas je krivičnu prijavu podnela u prisustvu svojih punomoćnika, advokata Dragoslava Ljubičanovića i Jovane Turković.

U krivičnoj prijavi, pored ostalog, se navodi da je Jovan Teodosić oko 2 sata posle ponoći 4. decembra 2019. godine u hotelu "Crni vrh" na Divčibarima u sobi u kojoj je oštećena u to vreme, tokom probnog rada hotela živela, pokušao da je obljubi upotebom sile i pretnje da će ugroziti njen telesni integritet.

Nakon tog pokušaja, on je oštećenoj rekao da će to činiti svake noći, a ona je, usled preživljenog događaja pretrpela psihičku i fizičku traumu.

Zbog toga, kako se navodi u prijavi, nije smela odmah da istupi i podnese krivičnu prijavu protiv osumnjičenog, koji se, kako je navela, prema njoj i prema drugim zaposlenima ponaša kao "siledžija".

Jovan Teodosić je vlasnik i direktor privrednog društva "Sport agent d.o.o." Beograd, u sklopu kojeg posluje hotel "Crni vrh" na Divčibarama, a u kom je I. R. radila kao zaposlena u računovodstvu.

Hotel je otvoren 22. decembra 2019. godine, a u periodu pred otvaranje zaposleni su imali radnu obavezu da borave i žive u hotelu.

Inače, status posebno osetljivog svedoka dodeljuje se svedocima ili žrtvama krivičnih dela za koje postoji potreba zbog posebnih okolnosti koje u svakom konktretnom slučaju ceni nagležni organ, u zavisnosti od faze postupka, tužilaštvo ili sud.

U ovim slučajevima žrtve mogu da dobiju punomoćnika o trošku države, mogu iskaz da ne daju pred okrivljenim i njegovim braniocem, već iz svoje kuće, ili u posebnim prostorijama tužilaštva ili suda, ili putem video-linka.

Mogu da budu ispitani i uz podršku stručnjaka poput psihologa, socijalnih radnika…

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар