Kamenovan teretni voz u Batajnici

Teretni voz je kamenovan danas u 15.15 časova. Voz je vukla nova "Vektron" elektrolokomotiva broj 193-904, vlasnika kompanije „Srbija Kargo".

"Tom prilikom razbijeno je vetrobransko čeono staklo i na taj način, pored materijalne štete, direktno ugrožena bezbednost osoblja lokomotive. Slučaj je odmah prijavljen policiji, a protiv N. N. lica biće podnete krivične prijave", saopšteno je iz kompanije.

Još jedno kamenovanje, dogodilo se u avgustu ove godine, kada je kamenovan međunarodni teretni voz, između Batajnice i Surčina, pri čemu je takođe oštećena nova Vektron lokomotiva.

"Ovim putem apelujemo na celokupnu javnost da čuvaju vozna sredstva od nasilnog uništavanja, jer posledice ovakvih događaja direktno ugrožavaju bezbednosti voznog osoblja, kao i celokupno bezbedno odvijanje železničkog saobraćaja", ističu iz kompanije "Srbija kargo".

"Srbija kargo" je 13. maja ove godine pustio u saobraćaj prve višesistemske "Vektron" lokomotive od ukupno 16, koliko je kupio od kompanije "Simens", a nove lokomotive su nabavljene nakon gotovo četiri decenije.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike