Kadri Veselji privremeno napustio pritvor suda u Hagu

Kadri Veselji je danas viđen u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, a iz Specijalnog suda je saopšteno da su razlozi njegovog dolaska na Kosovo porodični.

Mediji prenose da je njegov otac pretrpeo moždani udar i da je sada hospitalizovan u neurološkoj bolnici i da je u ozbiljnom zdravstvenom stanju.

"Iz nužnih humanitarnih razloga, pretpretresni sudija naložio je organizaciju porodične posetu Kosovu kako bi se upoznao sa užom porodicom. Optuženi ostaje u pritvoru Specijalizovanih veća. Euleks i kosovska policija podržavaju specijalizovane komore Kosova", navodi se u odgovoru Specijalnog suda prištinskim medijima.

Veselji je zajedno sa bivšim kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, bivšim predsednikom skupštine Jakupom Krasnićijem i bivšim poslanikom Redžepom Seljimijem na zajedničkoj optužnici za počinjene ratne zločine na Kosovu. 

Tužilaštvo Specijalnog suda u Hagu potvrdilo je optužnicu protiv predsednika Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija, početkom novembra 2020. godine. 

Nekadašnji šef obaveštajne službe takozvane OVK Kadri Veselji negirao je krivicu za optužbe Specijalizovanog tužioca Kosova u Hagu.

Specijalizovano tužilaštvo podnelo je u junu predlog optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар