Hapšenje u Kraljevu, uzimao novac da ne prijavljuje kršenje kućnog zatvora

M. I. (1984) je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela primanje mita, zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem, a Ž. V. (1978), D. M. (1980) i G.Đ. (1964) su uhapšeni jer se terete za krivično delo davanje mita, saopštio je MUP.

Kako se sumnja, M. I. je od Ž. V., D. M. i G. Đ., koji su osuđeni na kazne kućnog zatvora i mere pritvora, uzimao novac da ne izvrši kontrolu sprovođenja određenih mera uz primenu elektronskog nadzora, kao i da ne obavesti nadležne organe o njihovom kršenju naloženih mera, čime im je omogućio slobodu kretanja.

Takođe, M. I. je, kako se sumnja, omogućio i slobodu kretanja i drugim osuđenicima koji su mu povereni radi sprovođenja i kontrole mere kućnog zatvora na teritoriji koju pokriva nadležna kancelarija u Kragujevcu, čime je direktno kršio presude i samim tim sprečio ostvarenje i svrhe kažnjavanja.

M. I. se tereti i da je prema jednoj koleginici posredovao da ne izvrši službenu radnju koju je bila dužna da izvrši u vremenu kada je bio odsutan.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар