Gradina, otkriveno 343.000 neprijavljenih evra u tajnom bunkeru

Slučaj je otkriven juče kada je u večernjim časovima, na izlazu iz zemlje, za detaljnu kontrolu izdvojen "pasat", švedskih registarskih oznaka, kojim su iz Švedske ka Bugarskoj putovala dvojica stranih državljana, saopštila je Uprava carina. 

Putnici su carinicima na prelazu rekli da sem ličnih stvari nemaju ništa da prijave, ali su službenici, sumnjajući u njihovu izjavu, ipak odlučili detaljno da pregledaju automobil.

Ubrzo su njihove sumnje potvrđene, jer su primetili da je tapacirung u prtljažniku, iza zadnjeg sedišta, naknadno montiran. To je ukazalo na mogućnost da se iza metalne ploče koja je sa jedne strane bila zavarena, a sa druge pričvršćena pur-penom, nalazi specijalno napravljen prostor za skrivanje krijumčarene robe.

Čim su otvorili deo skrivenog bunkera, carinici su zatekli dve plastične kese i platnenu torbu ispunjene neprijavljenim evrima. Među novčanicama je najviše bilo onih u apoenima od 50, 20 i 10 evra.

O svemu je obavešteno tužilaštvo, pa kako postoje elementi krivičnog dela, putnici su zajedno sa neprijavljenim novcem predati policiji u dalju nadležnost, navodi se u saopštenju.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike