Goran Kozić osuđen zbog uvrede Verana Matića

Matić je podneo privatnu tužnu protiv Kozića zbog teksta oobjavljenog u listu Ilustrovana politika u decembru 2018. godine.

Kako je saopštio Matić, Kozić je tokom suđenja priznao da je određenim izjavama uvredio Matića, ali je u svoju odbranu rekao da je posle tog teksta podneo ostavku i izvinio se Matiću, ali je sud smatrao da to nije dovoljno za blažu kaznu.

Matić je rekao da je zadovoljan vođenjem postupka i načinom na koji je doneta presuda.

Tokom suđenja, Matić je insistirao da sud donese presudu o navodima iz teksta, jer je bio uveren da će se prekršaj ponoviti.

"U očiglednoj nameri da me lično diskredituje, Kozić se koristio očiglednim lažima da sam uticao da on bude otpušten iz Politike, kao i njegova supruga koja je bila tada u drugom stanju, i iz toga je izvukao zaključak da sam fašista, iako je bilo jasno da nisam imao nikakve pozicije
koje bi mogle da utiču na njegovu situaciju u Politici", rekao je Matić.

Tendenciozno plasirajući informacije o priznanjima koje sam dobio, postojala je namera da me Kozić u tekstu poveže sa neopravdanim bombardovanjem Srbije, dodao je Matić.

On je naveo i da je posebno uzmemirujuća bila činjenica da je tekst objavljen u nizu od četiri broja Ilustrovane politike", koji je započet naslovnom stranom i tekstom "Psi su pušteni".

Na donetu presudu Kozić ima pravo žalbe.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike