Formirana komisija za popis štete nakon eksplozije u Čačku, uzrok se još utvrđuje

Sinoćnji požar dodatno je uznemirio žitelje naselja Jezdina i Pridvorica koji žive u neposrednoj blizini fabričkog kruga. Mnogi vikend nisu proveli u svojim kućama.

"Nas je milicija i iz ‘Slobode’  protivpožarci ovaj iselili. Vratili smo se sada ali još se gasi od subote još se gasi ovaj požar", kaže Ljubivoje Boričić iz Pridvorice.

Komisija za procenu štete na stambenim objektima već obilazi teren.

"Uglavnom su to štete na polupanim staklima na prozorima, na krovovima poremećeni crepovi, ponešto razbijenih crepova, tako da ekipe su bile juče i danas su na terenu. Utrvrdićemo štetu narednih nekoliko dana. Građani se danas već javljaju gradskoj upravi da prijave štetu tako da su sve te aktivnosti u toku", ukazuje Radoš Jugović, Gradska komisija za procenu štete.

Uzrok požara u čačanskoj vojnoj fabrici još nije poznat. Očekuje se dolazak deminera koji mogu ući u fabriku 24 sata od poslednje eksplozije. Procenjuje se da je materijalna šteta daleko veća od eksplozije u magacinu koja se dogodila početkom juna.

"Dok se to ne sanira i kada se steknu uslovi za sanaciju iz bezbednosnih razloga onda očekujemo da se krene sa sanacijom pa tek posle o tome možemo da razmišljamo o početku rada i vraćanju radnika na posao", kaže Draško Milovanković, samostalni sindikat kompanije "Sloboda".

Situacija na terenu je sada mirna, ali se očekuje da će u potpunom gašenju pomoći i helikopteri Vojske Srbije, čiji je dolazak najavljen.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike