Doktor Balans Medike nije adekvatno lečio pacijenta

Kako se navodi u saopštenju Višeg javnog tužilaštva, krivičnu prijavu protiv doktora Slaviše Đ. zaposlenog u ordinaciji "Balans Medika" kao i N. N. iz Gradskog zavoda za urgentnu medicinu i N. N. lica Instituta za ortopediju "Banjica", ovom tužilaštvu je 15. jula podnela zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja, a u vezi sa tretmanom obavljenim na vratnom delu kičme kod pacijenta M. Đ. (58), koji nakon toga više nije mogao da se kreće, te je kolima Hitne pomoći prevežen na Institut za ortopediju gde je preminuo 9. juna.

Iz sudsko-medicinskog veštačenja povreda M. Đ. proizlazi da je povreda vrata bila uslovljena teškim oboljenjem vratne kičme, i koja najverovatnije ne bi mogla da nastane kod zdrave osobe, a sa kojim stanjem i težinom bolesti se doktor Slaviša Đ. nije u dovoljnoj meri upoznao pre vršenja tretmana, što je bila njegova dužnost.

Stoga, radnje koje je primenio tokom tretmana predstavljaju neadekvatan i nebezbedan lekarski postupak, zbog čega VJT u Beogradu smatra da se kod Slaviše Đ. stiču elementi pomenutog krivičnog dela.

Tužilaštvo podseća da je 11. jula obavešteno da je 24. marta ove godine u 16.40 časova iz privatne klinike "Balans medika" u Beogradu kolima Hitne pomoći na Institut za ortopediju na Banjici prevezen muškarac M. Đ. (58) koji je u "Balans Mediki" bio na tretmanu radi nameštanja prvog vratnog pršljena ("atlasa").

Tokom tretmana se ukočio i nije više mogao da se kreće, a potom mu je na Institutu konstatovana fraktura 1. vratnog pršljena usled čega je ostao nepokretan i odmah je uveden u veštačku komu.

M. Đ. je preminuo 9. juna na Institutu za ortopediju.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike