Bivši zamenik načelnika SBPOK-a negira da je pomagao Miljkoviću

Goran Papić se na početku suđenja kratko izjasnio da ne priznaje krivično delo trgovina uticajem za koje je optužen, a u daljem toku suđenja će izneti svoju odbranu.

Suđenje je krenulo čitanjem optužnice i uvodnim rečima tužilaštva i Papićevog branioca, koji su predlagali dokaze koje žele da se izvedu na suđenju i svedoke koji treba da budu ispitani.

Za krivično delo trgovina uticajem za koje se Papić tereti, zakonom je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Tužilaštvo je u optužnom predlogu zatražilo od suda da mu izrekne kaznu u skladu sa zakonom i kao i meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti.

Papić je uhapšen 9. marta, a pritvor mu je ukinut 29. aprila i brani se sa slobode.

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto.

Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom optužen da je organizator kriminalne grupe koja se sumniči za zločinačko udruživanje, pet eških ubistava, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар