Bačena bomba na kuću Srbina u Vitini

Zoran Jovanović je noćas oko ponoći čuo udarac o prozor i pomislio da je reč o kamenu. Međutim, jutros je primetio eksplozivnu napravu u dvorištu.

"Nema sumnje da je ovaj napad izveden sa ciljem da se Zoran i njegova porodica zaplaše i oteraju sa kućnog praga, a da je bomba eksploditala incident je mogao da ima fatalne posledice", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Slučaj je prijavljen policiji. 

Zoran, u ovom etnički mešovitom selu, okružen Albancima, živi sa suprugom i dvoje dece, a noćašnji događaji uneli su ogroman strah i nemir u porodicu Jovanović.

Članovi ove porodice su se već nalazili na meti napada, a njihovim rođacima koji žive u istoj ulici paljena je imovina, ispisivane su poruke mržnje…

"Jasna je paralela da sa narastajućom antisrpskom retorikom i postupcima Prištine i Aljbina Kurtija, raste i broj entički motivisanih incidenata. Zato je krajnje vreme da predstavnici međunarodne zajednice ovakve incidente, koji su mogli biti kobni, shvate kao najozbiljnije pretnje i deluju u skladu sa tim", zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike