Akcija policije u Beogradu – uhapšene četiri osobe, zaplenjeni narkotici i blindirano vozilo

U saopštenju MUP-a navodi da su u nastavaku akcije "Muflon" pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Policijske uprave za grad Beograd, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsili četiri osobe osumnjičene da su pripadnici organizovane kriminalne grupe.

Za organizatora grupe sumnjiči se D. Đ. (1988) koga je uhapsila austrijska policija u Beču, a po informacijama bezbednosnih službi Srbije, tom prilikom je zaplenjeno oko 10 kilograma heroina.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, policija je uhapsila pripadnike organizovane kriminalne grupe: P. N. (1989), S. R. (1989), S. Ž. (1996) i O. T. (1983), dok se za dve osobe intenzivno traga.

Policija je pretresom 16 lokacija na teritoriji Beograda pronašla narkotike i skupocena vozila od kojih je jedno blindirano, kao i veću količinu novca, navodi se u saopštenju.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentarišući hapšenje te grupe, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin uzjavio je da je to velik iuspeh policije, BIA i Tužilašta za organizovani kriminal. Vulin dodaje da je međunarodna saradnja policije jedini način da se prekine lanac krijumčarenja narkotika. 

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар