Gujon nastavlja da pomaže bolnice na KiM

Topli sto, sterilizator, infuzione pumpe, pulsni oskimetar za bebe, zavojni materijal, infuzione rastvore, predstavnici organizacije "Solidarnost za Kosovo" uručilili su odeljenju neonatologije porodilišta u Gračanici. 

"Svaki vid pomoći je dobrodošao i u mnogome će olakšati rad lekarima i medicinskom osoblju", kaže načelnica odeljenja neonatologije Slavica Majdevac.

Predstavnik organizacije Milovan Simijonović  kaže da je "Solidarnost za Kosovo" na čijem je čelu francuski humanitarac Arno Gujon, ove godine pomogla porodilišta kako u Gračanici, tako i u Kosovskoj Mitrovici i Pasjanu, donacijama medicinske opreme i sanitetskog materijala. Ukupna vrednost donacije je 110 hiljada evra.

"Eparhija raško-prizrenska već 12 godina sarađuje sa organizacijom francuskog humanitarca i do sada je organizovan veliki broj akcija", navodi upravanik eparhijske kancelarije za dobrotvorni rad otac Srđan Stanković.

Uprkos tome što su prištinske vlasti još 2018. godine zabranile dolazak Arnoa Gujona na KiM, aktivisti njegove organizacije do sada su dopremili 50 konvoja pomoći, ne preskočivši ove godine, tradicionalni božićni kovnoj, stigavši do najudaljenijhih sredina na Kosovu i Metohiji i deci podelili obuću, odeću, školski pribor i igračke.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike