Grafičko-medijska škola uvodi novi profil – mesta za još 30 majstora video-produkcije

Direktor Grafičko-medijske škole u Beogradu Miloš Bukumira rekao je da će budući učenici na novom smeru sticati znanja u vezi sa fotografijom i filmom. 

"Ove godine primamo 30 učenika na novi smer, a interesovanje je veliko", rekao je Bukumira. 

Prema njegovim rečima, đaci koji žele da upišu ovu školu, ne moraju da polažu prijemni ispit. 

"Da bi neko konkurisao za ovah profil, treba da bude kreativan, da voli fotografiju i film, a sve ostalo će naučiti kod nas", rekao je direktor. 

Takođe, ove godine će biti upisano još jedno odeljenje više na smeru tehničar za digitalnu grafiku.

"Za ovaj smer smo od početka imali potrebu za dva odeljenja, svake godine upisujemo učenike sa više bodova, imamo pritisak da primimo još nekog sa strane. To je jedan od popularnijih smerova u Srbiji", rekao je Bukumira.

Tajna je, kako kaže direktor, u kolektivu. "Imamo fantastične profesore, mladi tim koji se stalno usavršava, tu je jedna pozitivna atmosfera koja se prenosi i na učenike.

Sajt škole uradili su učenici koji su znanje iz te oblasti stekli u klupama na Novom Beogradu.

"Učenici treće godine uradili su sajt škole, oni urade po nekoliko sajtova pogotovu na digitali, tako da jedan sajt za školu ili stranica nije mnogo", rekao je Bukumira.  

Naši učenici posle završene škole, nastavljaju obrazovanje u raznim pravcima, kaže direktor i dodaje da se, uglavnom, nađu u medijima.

Navodi da dodatne informacije o školi roditelji mogu da saznaju na Otvorenim vratima zadnje subote u maju i prve subote u junu. 

"Naša škola pruža nešto što možete retko gde da nađete, deca uživaju učeći kod nas, rade i uče ono što vole", rekao je direktor.

Iako su kaže, renovirali i sredili školu, imaju dosta planova  – da urede dvorište, salu, opreme nove studije…

U Grafičko-medijskoj školi se obrazuju učenici za širok spektar zanimanja u grafičkoj industriji, od štampe, dorade i pripreme za štampu, do fotografije, grafičkog dizajna i digitalne grafike, sve u skladu sa modernim tendencijama industrije.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike