Fondacija Ćuruvija: Okončati slučaj ubistva Milana Pantića

Posebno zabrinjava činjenica da i pored poruka iz Komisije za istraživanje ubistava novinara, prema kojima su poznati ne samo neposredni počinioci već i motivi i naručioci ubistva iz tadašnjeg vrha vlasti, optužnica još uvek nije podignuta, navedeno je u saopštenju Fondacije.

Iz Fondacije su uputili poziv institucijama da iskoriste sve mehanizme u okviru svojih nadležnosti i da što pre okončaju slučaj koji već dvadeset godina izmiče pravdi.

"Činjenica da nijedan od tri slučaja ubistva novinara – Milana Pantića, Dade Vujasinović i Slavka Ćuruvije nije pravosnažno okončan više decenija nakon što su počinjeni, predstavlja opasnu poruku da je država nemoćna pred zločinom i da ne može da obezbedi pravdu i bezbednost za novinare, ali i sve građane Srbije", navodi se u saopštenju.

Iz Fondacije "Slavko Ćuruvija" navode da je svaki razgovor o bezbednosti novinara obezvređen  izostankom epiloga u slučajevima ubistava novinara i zbog toga zahtevaju hitno privođenje pravdi odgovornih za ubistvo Milana Pantića.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар