Firefly o tvrdnjama iznetim u medijima

U saopštenju se tvrdi da je u javnost izašlo puno netačnih informacija, insinuacija i konstrukcija u vezi za poslovanjem Fireflu produkcije.

Kako se navodi, od svog osnivanja do današnjeg dana, Firefly nije bio angažovan od strane RTS-a ni u jednom domenu, pa ni kao spoljna ili izvršna produkcija, te samim tim nema, niti je bilo ikakvog osnova za plaćanja RTS-a ka Fireflaj produkciji, niti Fireflaj na bilo koji način prihoduje od RTS-a.

Zbog iznošenja neistinitih tvrdnji i narušavanja ugleda firme i njenih zaposlenih, kao i direktorke firme Ivane Miković, podnećemo tužbe protiv svih koji su i koji budu iznosili netačne informacije vezane za poslovanje Firefly produkcije, dodaje se.

Iz kompanije napominju da se do sada se nisu oglašavali jer, kako se kaže, nije želela da učestvuje u ponižavanju naše industrije.

Firefly produkcija jedna je od najuglednijih produkcija u regionu i trenutno, pored Srbije, posluje sa još tri zemlje na razvoju i produkciji igranog programa.

Pored produkcije igranog programa, što je samo jedna grana delatnosti, Firefly razvija i druge poslove u domenu audio-vizuelnih dela.

Serije naše produkcije prikazuju se na domaćim (FEST, FAF) ali i na velikim svetskim festivalima u Berlinu, Kotbusu, Brnu, Motovunu, Sarajevu, Klužu, Minhenu, Lilu.

Naslovi produkcije dobitnici su više nagrada na međunarodnim festivalima u nekoliko kategorija, od toga tri za najbolju dramsku seriju.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike