Dve nagrade za polaznike Petnice u Moskvi

Jana Počuča i Mina Crnogorac dobile su nagrade za svoje projekte realizovane na seminarima biologije i psihologije u Istraživačkoj stanici tokom 2019. godine, saopštila Petnica.

Mina Crnogorac, učenica Prve kragujevačke gimnazije kaže da je Petnica imala ključnu ulogu u njenom obrazovanju i formiranju interesovanja.

"Takmičenje na kome sam učestovala mi je pružilo priliku da usavršim veštine prezentovanja na stranom jeziku i saznam čime se bave moji vršnjaci iz različitih država u svetu", ističe Mina Crnogorac.

Jana Počuča, učenica Prve beogradske gimnazije objašnjava da je u Petnici shvatila šta je zapravo nauka, odnosno da je to velika "igra bez kraja".

"Nagrada je došla kao potvrda da se mnogo noći rada na istraživanju isplati, ali i kao dodatna motivacija za dalje obrazovanje i usavršavanje", kaže Jana Počuča.

Ove godine rezultati su ostvareni na međunarodnom onlajn forumu, koji je krajem marta trebalo da bude realizovan u Moskvi, ali je zbog epidemije realizovan u oktobru preko onlajn platformi.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar