Država pomaže mladima da kupe kuću na selu, dnevno stiže i 30 zahteva

Nakon što je u Perlezu kupio kuću od 85 kvadrata uz podršku Ministarstva za brigu o selu, Milan Mišković se nada i novim podsticajima.

"Pominje se dugo da se slobodno poljoprivredno zemljište ustupi mladima na korišćenje. Tako da, ako je bilo ovo, ja se nadam da će i taj projekat zaživeti i da ću tu moći, prijaviću se sigurno i za to", kaže Milan.

U Perlez se prethodnih godina ulagalo, upravo da bi se smanjila razlika između sela i grada.

"Gasifikacija je prošla kroz selo, očekujemo u naredna dva-tri meseca i uključenje na gasovod. Vodimo računa o obrazovanju i najmlađima. Otvorili smo vrtićke i jaslene grupe u našoj Mesnoj zajednici Perlez", kaže Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina.

Za kupovinu kuće u Banatskoj Topoli opredelila se jedna porodica, zahvaljujući kojoj će biti i više đaka u osnovnoj školi.

"Nama je ta porodica jako dragocena i svi smo srećni, zato što imaju petoro dece", kaže Nedeljko Cimeša iz MZ Banatska Topola.

Ministarstvo je do sada primilo više od 300 zahteva, polovina je pozitivno rešena.

"Da Vlada Srbije u sledećem rebalansu, u sledećem budžetu za narednu godinu izdvoji znatno veća sredstva. Ovo nastavljamo. Cilj je 150.000 praznih kuća, želimo da uselimo", kaže Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu.

O akciji kupovine seoskih kuća priprema se TV serijal "Novi početak". Od januara naredne godine emitovaće se na Radio-televiziji Srbije.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар