Do sutra u 15 časova podnošenje liste želja za srednje škole, elektronsko do ponoći

Sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu obavljaće se bez podnošenja i jednog papira, jednim logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Listu želja u protekla 24 sata elektronskim putem podnelo je 20.560 učenika i roditelja, a prosek koji su iskazali je deset obrazovnih profila.

Elektronsko popunjavanje liste želja preko portala mojasrednjaskola.gov.rs. moguće je do ponoći, a oni koji nisu iskoristili tu prednost, mogu to uraditi danas i sutra u školama do 15 časova.

Ministarstvo podseća i da oni koji su elektronski podneli listu želja, ne moraju istu popunjavati u školama.

U subotu, 8. jula može se proveriti tačnost unete liste želja elektronskim putem ili u školama i eventualno uložiti prigovor.

U ponedeljak, 11. jula biće objavljena konačna lista želja, a roditelji će 13. jula na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama.

Takođe, 13. jula biće objavljena preostala slobodna mesta za upis u drugom krugu.

Popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi je 14. jula 2022, dok će dan kasnije 15. jula biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.

Od 14. do 20. jula je upis učenika u srednje škole posle prvog i drugog upisnog kruga.

Na završni ispit, koji je održan od 27. do 29. juna 2022.godine izašlo je 99,5 odsto učenika.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike