Do specijalista sada se teško dolazi, ali doktor Željko pregleda sugrađane besplatno

Za doktora Željka, i komšije i pacijenti, imaju samo reči hvale. Oduvek je važio i za vrsnog specijalistu i za prijatelja. Pomoć je, kažu, pružao uvek i svima, pa ih i ne čudi njegova odluka da ORL preglede sada radi besplatno.

"Ja viđam zadnja dva-tri dana, da non-stop cirkulišu, deca, odrasli svaki dan neko dođe. Kao čovek mnogo je dobar, od prvog dana kako je došao ovde hoće da pomogne u svemu", kaže Slavko Nedeljković iz Loznice.

Zbog sve većeg broja kovid pacijenata u lozničkoj bolnici, ukinuta je druga smena u ORL ambulanti. Uvidevši da samo na kontrolni pregled kod njega čeka oko četrdeset pacijenata, doktor Željko ih je pozvao, preko društvenih mreža, na besplatan pregled u privatnu ordinaciju.

"U prethodna dva dana je bilo preko dvadeset pacijenata, što mene kao čoveka veseli, jer eto, uspeo sam u svojoj prvobitnoj nameri, da dođu i ti ljudi koji su bili zakazani za kontrole, a nisu mogli da dođu, ali i neki drugi, jer je sad teško doći do lekara specijaliste bilo koje oblasti", ističe doktor Željko Čvorović.

Doktorova objava na jednoj fejsbuk grupi izazvala je gomilu pozitivnih komentara njegovih sugrađana koji su, kako su napisali, dirnuti njegovim gestom.

"Zahvalnost, to obično ljudsko hvala je za mene najvažnije, važnije od bilo kakvih materijalnih dobara, od bilo čega. Skroman sam čovek, ima ona narodna: ‘Umem s banku, umeš s iljadarku’, znači ne treba meni novac, jer jedno obično ljudsko hvala je za mene veliko kao kuća", dodaje Željko.

Zahvalnosti za njegov profesionalni i humani rad, doktoru Željku ovih dana neće nedostojati, jer će, kaže, vrata njegove ordinacije biti otvorena svakog dana, i tako sve dok okolnosti budu to zahtevale

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar