Đorđević: Više para za osobe sa invaliditetom

Zoran Đorđević navodi da je u ovoj godini za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom iz budžeta izdvojeno 50 miliona više nego prethodne i dodao da će se Vlada Srbije i resorno Ministarstvo truditi da svake naredne godine taj iznos bude veći, navodi se u saopštenju.

"Učinićemo sve da položaj osoba sa invaliditetom bude još bolji. Želimo da im obezbedimo sve ono što im je potrebno za njihov bolji život i nesmetano kretanje, a u skladu sa mogućnostima koje imamo. Veoma sam zahvalan što društvo ima poverenja u Vladu Srbije i veruju u ono što radimo, jer jedino zajedničkim zalaganjem i radom uspećemo da unapredimo uslove života osoba sa invaliditetom", rekao je Đorđević.

Predsednik Društva za dečiju i cerebralnu paralizu Siniša Bukomir zahvalio je Ministarstvu na pomoći i dodao da ova teretana mnogo znači za fizički napredak osobama koje boluju od cerebralne paralize.

"Svi članovi su u prilici da besplatno vežbaju uz ličnog trenera, koji im propisuje individualan plan ishrane i treninga. Sem uticaja na zdravlje i fizičku formu vežbanje u teretani utiče i na socijalizaciju vežbača, jer je ovo idealna prilika za okupljanje i druženje velikog broja članova udruženja", istakao je Bukomir i dodao da obzirom da se već nekoliko meseci aktivno vežba, primećen je veliki fizički napredak kod korisnika, koji će biće i prezentovan Ministarstvu na kraju projekta.

U teretani za osobe sa invaliditetom, pored mašina za vežbanje, tegova, guma i ostalih rekvizita napravljen je elektro stimulator mišića za sve članove koji zbog svog stanja nisu u mogućnosti da vežbaju redovan program vežbi.

Teretanu trenutno koristi 20 aktivnih vežbača, a 15 osoba sa invaliditetom povremeno dolaze.

Obilasku objekta prisustvovala je i v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević, dodaje se u saopštenju.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike