Đorđević sa predstavnicima IOM-a

Đorđević se zahvalio na odličnoj saradnji i sveukupnoj podršci koju je Međunarodna organizacija za migracije pružila Vladi Srbije tokom migrantske krize, u cilju obezbeđivanja humanih uslova za boravak migranata u našoj zemlji.

Auverert je pohvalio politiku Vlade prema migrantima i istakao da je Srbija primer odgovornog i humanog pristupa problemu, kao i da, iako nije punopravna članica Evropske unije, Srbija na pravi način promoviše evropske vrednosti.

"Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja priprema niz novih projekata i platformi, koje će za cilj imati dalju podršku ranjivim kategorijama migranata, naročito podršku deci", izjavio je Đorđević.

On je naglasio da će prilikom realizacije projekata insistirati na planiranju, redovnom izveštavanju i potpunoj finansijskoj kontroli, navodi se u saopštenju ministarstva.

Đorđević je sa predstavnicima IOM-a dogovorio u narednom periodu intenziviranje saradnje u vezi borbe protiv trgovine ljudima, istakavši da je ministarstvu to prioritetno pitanje.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike