Direktorka Unicefa: Način na koji je Srbija odgovorila na izazove pandemije uzor za ceo svet

Premijerka Brnabić zahvalila se sagovornici na podršci koju Unicef pruža Srbiji u okviru mehanizma Kovaks, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima.

Afšan Kan je ukazala i na probleme mentalnog zdravlja mladih tokom pandemije i istakla da je neophodna međusobna saradnja kako bi odgovor na te izazove bio što adekvatniji.

Regionalna direktorka Unicefa je takođe govorila o značaju inkluzivnog obrazovanja i potrebi da se na najbolji način osigura ostvarivanje ovog prava posebno ugroženoj deci i mladima.

Navela je i da je Srbija primer dobre prakse u zemljama okruženja kada je reč o ostvarivanju dece i mladih u određenim oblastima i da se zato neki programi Unicefa, koji su razvijani u Srbiji, koriste i u drugim zemljama.

Prema rečima premijerke Brnabić, briga za mentalno zdravlje mladih je svakako prioritet, a kada je reč o njihovom obrazovanju, učinjeno je sve da se tokom epidemije kontinuirano odvija on-lajn nastava, dodaje se u saopštenju.

Predsednica vlade je zaključila da je Srbija posvećena saradnji sa Unicefom i da njena i podrška njenog tima toj organizaciji stoji na raspolaganju.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар