Danas u Predsedništu nastavak razgovora o položaju radnika Fijata

Dok se radnici odlučuju, njihovi predstavnici nastavljaju pregovore s državom. Teme sastanka sindikata s predstavnicima resornih ministarstava u Predsedništvu Srbije su pomoć države pri zapošljavanju radnika Fijata u drugim kompanijama i zaštićene kategorije zaposlenih.

Saša Đorđević, predsednik Samostalnog sindikata FAS naglasio je da će se razgovarati o  zapošljavanju svih onih radnika koji uzimaju otpremnine i koji će u narednom periodu raskinuti ugovor sa matičnom kompanijom.

"Jednostavno detalji gde mogu da se zaposle, načini koji, vezano za prijavljivanje i svi oni detalji da bi njima što lakše bilo da što kraći period prelaska iz jedne kompanije, pređu u drugu kompaniju. I ranjive kategorije. Imamo i tu par samo nekih tehničkih detalja koje treba da zaokružimo. Moraćemo samo da potvrdimo sve ono što smo do sada pričali", istakao je Đorđević.

Kako je naveo, na "stolu" su ostavili kategoriju supružnika, gde bi jedan od supružnika, objasnio je, na taj način bio sačuvan, a da drugi ima izbor da prihvati da radi u inostranstvu ili da uzme otpremninu.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike