Dačić: Ovo su za SPS dani žalosti za Milutinom Mrkonjićem

Ivica Dačić je najavio da će povodom smrti Milutina Mrkonjića, počasnog predsednika SPS-a danas u svim odborima te stranke širom zemlje biti otvorene knjige žalosti.

"Mi smo u obavezi da čuvamo uspomenu na Milutina Mrkonjića zato što je to bio plemenit čovek koji je bio, pre svega stručnjak, a ne političar, koji je živeo za svoje projekte, i koji je mnogo toga uradio za našu zemlju i narod. Da ne govorim koliko je bio veran i ljudima sa kojima je nekada radio, uključujući i bivšeg predsednika SPS i predsednika Srbije Slobodana Miloševića i njegovu porodicu", naglasio je Dačić.

Istakao je da je Mrkonjić isto tako bio je odan i mlađima, da je voleo da ih savetuje i da im je davao podršku u najteže vreme, kada su se borili za opstanak partije posle 5. oktobra 2000.

"U tom smislu to je zaista veliki gubitak za našu partiju, ali i velika obaveza da nastavimo njegovim putem. Mi smo doneli odluku da osnujemo političku školu za mlade ljude koja će nositi ime Milutina Mrkonjića", objavio je Dačić.

Zahvalio se svima koji su SPS-u izrazili saučešće i pozvao sve socijaliste koji su ga poštovali da dođu na komemoraciju i sahranu i da se na dostojanstrven način oproste od njega.

Kako je najavio predsednik SPS, u četvrtak u 11 sati biće održana komemoracija Milutinu Mrkonjiću u Skupštini Srbije, a u 15 sati počasni predsednik i jedan od osnivača SPS-a biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике