Dačić: Nepravde prema izbeglim Srbima iz Hrvatske još postoje

Dačić je ukazao da je za žaljenje činjenica da masovne nepravde učinjene prema pripadnicima srpskog naroda koji su izbegli iz Hrvatske još uvek nisu otklonjene, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Podržao je aktivnosti Udruženja radnika i invalida rada i preneo spremnost Republike Srbije da im pruži svu neophodnu pomoć u borbi za ostvarivanje njihovih legitimnih prava.

Predstavnici Udruženja su upoznali Dačića sa problemima koje imaju državljani Bosne i Hercegovine srpske nacionalnosti koji su izbegli iz Hrvatske u periodu 1990-1996. godine, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

U saopštenju se navodi i da su ukazali na sistemski primenjivanu etničku diskriminaciju od strane državnih organa Hrvatske u pogledu uskraćivanja prava na povratak nepokretne i pokretne imovine, negiranje stečenih prava na penziono i invalidsko osiguranje za lica koja su živela u Hrvatskoj pre izbijanja sukoba.

Govorili su i o opstrukciji u regulisanju statusnih pitanja u Hrvatskoj, kao i diskriminisanju velikog broja ljudi u ostvarivanju prihoda po osnovu privatizacije po osnovu minulog i tekućeg rada.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike