Čestitke povodom Uskrsa

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović uputio je povodom Uskrsa čestitku beogradskom nadbiskupu monsinjoru Stanislavu Hočevaru.

"Vama, sveštenstvu i svim vernicima Rimokatoličke crkve u Republici Srbiji, u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i svoje lično, upućujem iskrene čestitke povodom najvećeg hrišćanskog praznika. Izražavam veru da će nam Uskrsli Hristos u vremenu kada su ljudske vrednosti na ispitu svima biti putokaz za Božji blagoslov, zajedništvo i solidarnost," piše u čestitki ministra Stefanovića.

Takođe je čestitao i svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru

"Povodom predstojećih uskršnjih praznika, upućujem najsrdačnije čestitke svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji najradosniji hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru. Želim vam da ovaj praznik proslavite sa svojim porodicama u zdravlju, sreći i duhu međusobnog uvažavanja i da vam donese svako dobro uz obilje Božjeg blagoslova", naveo je ministar odbrane.

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je čestitku svim građanima koji slave Uskrs po gregorijanskom kalendaru.

"Neka Uskrs kao praznik pobede života ojača nadu i veru u prevazilaženju izazova sa kojima se danas suočavamo. Hristovo vaskrsenje kao simbol spasenja je i prilika da se podsetimo univerzalnih vrednosti međusobnog poštovanja, uvažavanja i solidarnosti. Sa željom da predstojeći praznik proslavite u radosti i zdravlju, u miru i blagostanju, čestitam Uskrs", navodi se u čestitki ministarke Gojković. 

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, čestitala je beogradskom nadbiskupu Stansilavu Hočevaru, sveštenstvu i svim građankama i građanima Srbije koji slave Uskrs po gregorijanskom kalendaru najveći hrišćanski praznik.

"Neka Uskrs, kao dan istinske radosti, donese mir i blagostanje vama i vašim bližnjima. Zdravlje treba da ostane naš glavni saputnik u ovim teškim i izazovnim vremenima, koja ćemo zajedničkim snagama prebroditi. Praznik Hristovog uskrsnuća poziva na ljubav među ljudima, jedinstvo i solidarnost, oplemenjujući svakoga i pozivajući nas da zajedno gradimo društvo uzajamnog poštovanja i tolerancije. Srećan Uskrs!", piše u čestitki ministarke Mihajlović.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар