Čestitke jevrejskoj zajednici povodom Roš Hašane

Miloš Vučević čestitao je  pripadnicima jevrejske zajednice praznik Roš Hašanu i poželeo im da novu 5782. godinu dočekaju u miru i slozi okruženi najmilijima, saopštio je Grad Novi Sad.

"Neka nas služi zdravlje i da smo uvek vođeni solidarnošću i dobrim namerama, a važni praznici da nas podsećaju na to da je najveća vrednost uvek i jedino čovek, te da je naša zajednička misija stvaranje humanijeg i boljeg društva", istakao je Vučević.

Čestitke je uputila i ministarka pravde Maja Popović koja je svim pripadnicima Jevrejske zajednice povodom Roš-Ašane i predstojećih praznika poželela mir, radost, ljubav.

"Dani sećanja i kajanja nas pozivaju da zajedno gradimo svet u kome će narodi u miru umnožavati Božije darove. Želim da predstojeća godina donese obilje ovih darova Jevrejima i svim ljudima dobre volje uz misao da smo svi deca jednog Boga. Neka mir, radost, međusobna ljubav i bratska sloga svedoče o neraskidivim srpsko-jevrejskim vezama potvrđenim u najtežim trenucima istorije naših naroda. Šana tova", navela je ministarka u čestitki.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар