Brnabić: Radnici Fijata izabrali ulicu umesto pregovora

Predsednica Vlade Ana Brnabić je radnicima Fijata poručila da uvek mogu da joj se obrate za nastavak razgovora, ali ne preko medija.

"Ja sam tu, znaju gde sam, tu sam za njih, dan, noć, vikend, kako god… Ne vidim šta traže na ulici umesto u Vladi", poručila je Brnabićeva odgovarajući na pitanje novinara na otvaranju Implantološkog centra Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Dodala je da radnici nisu sačekali da se završi proces prijave za rad u inostranstvu.

"Želimo da radnici budu zadovoljni, da obezbedimo te porodice, ali oni su, pre nego što je završen proces prijave, izašli i rekli da su pregovori s Vladom gotovi. Ne mogu nikog da nateram da razgovara i pregovara", navela je premijerka.

Na pitanje novinara šta radnici mogu da očekuju kada je reč o otpremninama, premijerka je rekla da je to stvar međusobnog razgovora, a ne razgovora preko medija.

Napominje da su radnici izašli na ulicu i rekli da su pregovori propali.

"Žele da idu na ulicu pre nego što hoće da dođu u Vladu da razgovaramo. Bukvalno su napustili pregovore koji su bili u toku", istakla je Brnabićeva.

Deo nezadovoljnih radnika Fijata održao je juče dvosatni protest blokirajući magistralni put Kragujevac–Kraljevo. Protest je usledio nakon što je istekao rok za prijavljivanje radnika za rad u Slovačkoj.

O optužbama Dijane Hrkalović: Verujem u državu i institucije

Premijerka nije želela da komentariše optužbe koje je na račun ministra odbrane Nebojše Stefanovića iznela Dijana Hrkalović i istakla da je to posao tužilaštva.

"To je nekada možda bilo da se u strankama odlučuje ko će biti uhapšen, osuđen i ucenjivan. SNS nije ta stranka, već stranka koja je tu da gradi institucije Republike Srbije i sprovodi reforme u oblasti vladavine prava, što smo pokazali kada smo izgurali ustavne amandmane za nezavisno pravosuđe i samostalno tužilaštvo", odgovorila je Brnabićeva novinarima na pitanje šta će uraditi povodom optužbi na račun Stefanovića.

Na opasku novinara da je isto govorila i ranije kada su optužbe dolazile čak iz stranke, Brnabićeva je ponovila da veruje u institucije, da je to govorila i ranije, a kaže i sad.

Verujem u državu i institucije, rekla je Brnabićeva na komentar novinara da je ona premijerka, a Stefanović sedi u Vladi.

"Čim institucije urade svoje, opet kažem, verujem u vladavinu prava, čim institucije urade svoj posao, ja ću uraditi svoj", rekla je Brnabićeva.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike