Brnabić: Investiranje u mlade će nam odrediti u kakvoj zemlji ćemo živeti

U Osnovnoj školi "Boško Buha" darivanje će mnogo značiti zbog toga što će deca moći da savladaju rukovanje robotima, da unaprede znanje u rukovanju laptopovima, a imaće i interaktivne table. Ovom događaju prisustvuje i premijerka Ana Brnabić.

Prema njenim rečima, izabrano je da Nacionalni dan davanja bude 9. oktobar – dan kada je rođen Mihailo Pupin, naš veliki naučnik, jedna od najvećih inovatora na svetu, ali takođe i čovek koji je mnogo uradio za svoju zemlju i mnogo darivao narodu.

"Drago mi je što se mi svi fokusiramo na obrazovanje. Prošle godine za Nacionalni dan davanja smo prikupili donacije za najsavremeniju opremu za istraživačku stanicu Petnica. Danas doniramo male pčelice robotiće za 60 osnovnih škola deci sa posebnim potrebama širom Srbije", rekla je Brnabićeva.

Istakla je zahvalnost vladinom Savetu za filantropiju i Koaliciji za dobročinstvo – koja je koalicija nevladinih organizacija i kompanija koje su posvećene filantropiji i davanju.

Ovo je izuzetno važno, kako kaže, jer Vlada ne može da uradi sve sama.

"Niti bilo gde na svetu ni u najbogatijim društvima Vlada ne radi sve sama. Važno je da razumemo da kao pojedinci, kompanije i udruženja imamo želju da pomognemo onima kojima je podrška i pomoć najpotrebnija, zato što ćemo onda svi zajedno kao društvo ići napred", istakla je premijerka

Prema njenim rečima, obrazovanje je osnovni prioritet vlade i prirodno je da često obilazi škole.

"Meni je drago da najavim da smo za sledeću godinu budžetirali i sredstva za pčelice robotiće i za predškolske ustanove, tako da ću obilaziti predškolske ustanove", istakla je Brnabićeva.

"Ne znam za bolji način investiranja u budućnost zemlje od investiranja u mlade. To će nam odrediti u kakvoj ćemo zemlji živeti u budućnosti", rekla je premijerka.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike