Autobuske stanice u Bloku 42 još nema – zašto su stali radovi na projektu vrednom 20 miliona evra

Kamen temeljac za izgradnju nove autobuske stanice u Bloku 42 postavljen je još 2018. godine. Međutim, na ovom mestu autobusa još uvek nema.

Od 2019. dolazni peron BAS-a je privremeno smešten iza stare železničke stanice, a zbog izgradnje "Beograda na vodi", izmešta se cela stanica. Kao da gužve i visoke temperature nisu dovoljne.

"Bude teško kada je gužva, pogotovo kada je ovako toplo vreme, u gradskim prevozima kada nema i klime, baš je teško", kaže sugrađanka.

Kroz autobusku stanicu svakodnevno prođe oko 7.000 putnika.

"Sa autobuske stanice svakodnevno kreću između 1.100 do 1.200 redovnih polazaka. Konkretno danas je 1.204 redovna polaska, od toga imamo 560 u međugradskom saobraćaju i 644 u prigradskom saobraćaju", navodi Zoran Krstevski, pomoćnik šefa stanice.

Poslednji najavljen rok za izgradnju nove autobuske stanice bio je kraj 2021. godine.

Zašto su stali radovi na projektu vrednom 20 miliona evra, pokušali smo da saznamo od direktorke za investicije BAS-a, ali odgovor nismo dobili.

Pisali smo Gradu, koji je u ovom javno-privatnom partnerstvu obezbedio zemljište. Stigao je odgovor iz Sekretarijata za saobraćaj da nisu nadležni.

Pokušali smo da razgovaramo i sa pojedincima nadležnim u Gradu, nažalost nismo dobili odgovor.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар