Austrijski penzioneri će tokom jeseni uživati u čarima Beograda

Boravak austrijskih gostiju u našoj zemlji je brižljivo osmišljen. Započinje koncertom na Kolarcu, a onda kreće obilazak najznačajnijih turističkih atrakcija prestonice. Planiran je i odlazak u tri muzeja – "Nikole Tesle", Dom Jevrema Grujića i Muzej Iluzija, a gosti će uživati i u pogledu na Beograd sa reka.

U programu su i izleti do Avale, Topole i nekoliko gradova Vojvodine. Sa turistima će sve vreme biti mladi licencirani vodiči na nemačkom jeziku.

"Sva naša iskustva koja imamo u tom poslu prenosimo njima od tehnike rada, odnosa prema turistima, odnosa specifično prema austrijskim turistima, pa specifičnog odnosa prema starijim turistima i da sve to što želimo da predstavimo to i uradimo na najbolji način", kaže Mirko Levajac iz Rubikon travela.

Gosti će biti smešteni u četiri hotela sa četiri zvezdice.

"Mi moramo da u svakom momentu imamo medicinsku podršku, pa smo potpisali ugovor sa respektabilnim medicinskim ustanovama na sve četiri lokacije i oni će po potrebi u roku od tri minuta biti u mogućnosti da pruže medicinsku uslugu putnicima", ističe Biljana Radulović iz Top tursa.

Strani turisti u Beogradu se u proseku zadržavaju tri dana.

"Želimo da povećamo dužinu boravka stranaca u Beogradu što je moguće više. U tom cilju nam se učinilo jako bitno da podržimo ovaj projekat budući da će oni u Beogradu boraviti sedam dana", navodi Aleksandar Seničić, direktor JUTE.

Ljiljana Čerović iz Turističke organizacije Srbije kaže da su dugo godina radili na promociji Srbije na stranom tržištu i da to konačno donosi rezultate, a to je prepoznavanje Srbije kao turističke zemlje.

Ako projekat "Jesen u Beogradu" bude uspešan to će nam otvoriti mnoga vrata u Evropskoj uniji, a našu zemlju učvrstiti na evropskoj turističkoj mapi.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike