Andreji iz Niša, koja iza sebe ima 25 operacija, potrebna pomoć za nastavak lečenja

Andreja ima 14 godina i iza sebe već 25 operacija. Rođena je bez potkoleničnih kostiju. Operacijama u ruskom naučnom centru Ilizarov kosti su produžene sa četiri na 12 centrimetara.

Samohrani otac Goran koji pored nje čuva i mlađeg brata i sestru, mora da prikupi još 20.000 za nastavak lečenja:

"To su ciklusi lečenja ili etape lečenja, to traje četiri do pet meseci, zadnji put smo bili sedam meseci, imala je tamo 10 operacija na jednoj i drugoj nozi, sve smo izdržali zajedno", kaže Goran Stevanović, Andrejin otac.

Najveći problem ovoj porodici, koju je napustila majka, je što žive u garsonjeri, koja se nalazi na šestom spratu zgrade bez lifta. Andreja na štakama mora do poslednjeg sprata.

"Najteže je posle opracije, kad dođemo sa aparatom ili u gipsu, ona proba, hoće sama, polomi se gips, aparat boli, iglice prokrvave, onda mora da me zagrli i da se nosimo, odmaramo na svakom odmarlištu, popnem je na gilender, sedimo malo", kaže Goran Stevanović, Andrejin otac.

Zbog brige o decu Goran ne može da radi. Žive od socijalne pomoći, ali znaju da je za njih pozitivan stav najvažniji.

"To nam daje snagu da idemo dalje. Videla je tamo da mogu neke stvari uspešno da se reše, da se to ne poznaje posle toliko operacija intervencija, skinu se i ožiljci čak, koji nju bole i zatežu, sve može to da se sredi i zaboravi", kaže Goran Stevanović.

Operacije u Rusiji, koje Andreji mogu da donesu savitljivost kolena moraju da se završe do njenog punoletstva.

Njen otac je za pomoć otvorio namenski žiro račun, preko koga građani i firme mogu da pomognu.

Žiro račun broj 160-6000000861800-87, na ime Goran Stevanović. 

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike