Kultura u koverti: Šabački gimnazijalci razmenjuju pisma sa vršnjacima iz šest država

Ono što znaju, misle i osećaju, prenose na papir. Olovkom i srcem predstaviće svoju zemlju i grad i upoznati vršnjake iz šest država.

“Vidim ovo kao dobru priliku da upoznamo kulturu drugih država, da upoznamo takođe i nove drugare i da pokažemo svoje veštine pisanja na engleskom”, kaže Teodora Aleksić, učenica Šabačke gimnazije.

“Ovo nam je prvi put da imamo mogućnost da pišemo pismo rukom i da dobijamo pisma, pogotovo iz različitih zemalja, prvo su nam stigla pisma iz Češke, u prvom krugu pisama pišemo o muzici, pored toga imamo forum na kojem možemo da se dopisujemo svi zajedno, forum je eTvining, drago mi je što uopšte imamo mogućnost da pričamo sa drugarima iz različitih zemalja”, objašnjava Dušan Babić, učenik Šabačke gimnazije.

Iako je platforma koja je deo evropskog programa digitalna, profesorka engleskog jezika pisma će poslati poštom svojim kolegama koji će ih na časovima predati učenicima.

“To je deo platforme evropske za promociju i poboljšanje u obrazovanju, zajedno smo u projektu sa našim kolegama i naravno, sa njihovim učenicima, iz Češke, Poljske, Madjarske, Turske, Grčke i Španije. Cilj ovog projekta je tradicionalna razmena pisama, pošto generacije koje mi sada učimo nikada nisu pisala pisma ili retko ko od njih, tako da je poenta da oni razmenjuju pisma, u tim pismima oni će se predstavljati, upoznavati, upoznavaćemo druge kulture, promovisaćemo našu kulturu”, objašnja Nada Filipović, profesorka engleskog jezika.

Šabački gimnazijalci, sa ponosom će predstaviti i svoju školu koja je ove godine obeležila 186 godina rada. Zajedno će pripremiti i brošuru sa nacionalnim jelima zemalja koje učestvuju u projektu.

 

 

 

 

(RTS)


Ostavite komentar